Henna- Временни татуировки с къна.

 Лятото винаги ми е носило едно особено настроение на свобода и екзотика. Предишни години винаги като съм била на морето не пропусках да си направя 1 или 2 татуировки с къна, струваха ми се толкова интересни и екзотични… Но после се замислих защо да давам толкова пари за една татуировка, като мога да си направя сама в домашни условия за много по-малко пари.


Понеже леко ме пере съчмата на тема DIY и винаги търся по евтини домашни варианти на любимите си процедури, се разтърсих из интернет за този тип къна.

Тук трябва да ви кажа няколко важни неща:
Истинската индийска къна за татуировки е с тъмно кафяв цвят и рисунките от нея са съответно червеникаво- кафяви. Тези рисунки се наричат Mehndi. Тази къна се прави само от сушените листа на растението Henna.
Отделно се продава и т.наречената ,,черна къна” която реално не е изцяло натурална. В нея има прибавени оцветители, които й придават наситено-черния цвят. Тя също погрешно се означава като индийска къна или Henna.
Понеже има случаи, макар и редки, на алергични реакции към този тип къна, ви препоръчвам първо да я тествате на малка зона от вътрешната страна на ръката. Оставете я да постои 20-на минути и ако няма парене и сърбеж, значи сте ок.  Между другото познавам хора, които имат алергия и към натуралната къна (кафявата) и не могат да я използват въпреки, че е с натурален произход. Просто всеки организъм е индивидуален и реагира различно на различните продукти.  Малко се отклоних от темата, но това са важни неща, които исках да ви споделя, за да се избегнат евентуални проблеми и разочарования.

Аз закупих две конусчета с черна къна ето от този магазин  като доставката беше бърза и безпроблемна.
Въпреки липсата на предишни алергични прояви към този тип къна отново я тествах за всеки случай.


Конусчето е много удобен вариант за рисуване, като  възможността за омазване се ограничава за минимум. Препоръчвам ви да направите съвсем малък отвор на върха му, за да може къната да излиза на фини линии и по-лесно да следвате очертанията на рисунката.
Ако желаете може предварително да си изкарате модел на някаква рисунка и после да я пречертаете на оризова хартия с черен маркер. След това оризовата хартия се изрязва малко около рисунката и с помощта на памуче напоено със спирт се пренася върху добре почистена кожа.  От там нататък просто следвате очертанията на рисунката с къната.






След нанасянето ще забележите, че къната започва да изсъхва. Това е нормално. Нужни са около 30 минути до час според дебелината на линиите които сте направили, за да изсъхне напълно. Изчакайте за изсъхне добре и след това внимателно отлепете къната. Нормално тя започва да се бели на малки люспи, като отдолу остава оцветената кожа.
За жалост татуировката не стана толкова наситена колкото ми се искаше и пробвах да я повторя, но не се получи.








Издръжливостта е до няколко дни и много зависи от това дали често мокрите мястото където се намира. Тази къна сравнително лесно се измива с вода и сапун и това от една страна не я прави много подходяща за плажа. Но все пак така ще можете да променяте татуировката си веднага щом ви омръзне.



И още един съвет за самата къна: след като сте използвали конусчето затворете краят му с щипка, за да не изсъхне къната и го сложете в хладилника. Така пигментацията на продукта ще се запази за по-дълго време.
Ако сте фенове на временните татуировки ще се радвам да споделите опита си долу в коментарите. J



0 коментара:

Post a Comment

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">